Javascript ile sayfa yönlendirme


javascript-sayfa-yonlendirme
Dünkü yazımda javascript ile belirlediğimiz alana yazı yazdırmayı öğrenmiştik.O yazımı okumak için buraya tıklayınız.Bugün ise javascript ile belirlediğimiz bir sayfayı başka bir sayfaya yönlendirmeyi öğreneceğiz.

   Öncelikle javascript kodumuzun yapısını biraz inceleyelim.

Location  

Javascript'te belirtmek istediğimiz adresleri yer anlamına gelen Location arayüzü ile kullanırız.Location ile belirttiğimiz adres sitemizin içerisinde ve pencere kısmına etki eder.

Replace

Location'dan sonra kullanmamız daha sağlıklı olan değiştirmek manasına gelen replace kodumuz ile bulunduğumuz adres ile belirlediğimiz diğer adresi yer değiştirir.

Yani bizim kullanacığımız kod şu şekilde olacaktır:

window.location.replace("gidilecek adres linki")

Evet kodumuzu öğrendik ama bunu bloğumuzda nasıl kullanacağız?
Ben bu kodu blogger 404 hata sayfasını anasayfaya yönlendirmek için kullanacağım.Kısaca 404 hata sayfasından bahsedeyim ve bize lazım olan kodumuzu yazalım.

404 hata sayfası nedir?
Hepimiz mutlaka sitelerde bir şeyler ararken bu sayfalara denk gelmişizdir.'Üzgünüm.Aradığınız sayfa mevcut değil.' gibi karşımıza çıkan hata sayfaları sitede öyle bir bağlantının bulunmadığı durumlarda karşımıza çıkar ve sizleri anasayfaya geri göndermek için genelde bir buton kullanırlar.Biz ise 404 hata sayfamızı direkt olarak anasayfamıza yönlendireceğiz ve kullanıcılar bir hata ile karşılaştıklarında anasayfaya otomatik olarak geri dönüş yapmış olacaklar.

Bunun için gerekli olan kodumuz ise şu şekilde:

<b:if cond='data:view.isError'>
<script>
window.location.replace("<data:blog.homepageUrl/>");
</script>
</b:if>
Yukarıda vermiş olduğum kodu
</body>
kodundan önce ekliyoruz.Böylelikle kullanıcılarımız blogda olmayan bir sayfaya gitmeye çalıştığında direkt olarak anasayfamıza geri yönlendirilmiş olacak.

Bu yazımızda öğrendiklerimiz javascript ile sayfa yönlenirmesini blogger hata sayfasında uygulama olarak belirtebiliriz.Bu örnekte olduğu gibi ilginizi çekebileceğini düşündüğüm diğer blogger eklentilerini bu sayfada bulabilirsiniz.Herkese iyi bloglar.

0 Comments:

Yorum Gönder